Back-end Developer

Solliciteer nu

Back-end Developer

Us Media zoekt een backend developer met ruime werkervaring die onze projecten voorziet van een robuuste infrastructuur, API's aan elkaar knoopt en gebruiksvriendelijke Content Management Systemen voor onze klanten kan inrichten.

Je bent onderdeel van een multidisciplinair team wat samen met onze opdrachtgevers en partners geweldig digitaal werk bedenkt en ontwikkelt.

Een dergelijk team bestaat uit creatieven en techneuten met ieder eigen specialismen maar met een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid en passie om binnen de beschikbare tijd en middelen het mooiste werk te maken.

Wat we vragen

Als back-end developer ben je verantwoordelijk voor de machinekamer achter de online producten die wij voor onze klanten realiseren. Je implementeert in nauwe samenwerking met de front-end developer het CMS en verzorgt de integraties met third party (REST) API’s.

Je ontwikkelt zelfstandig de back-end van een project maar neemt net zo makkelijk de doorontwikkeling van soortgelijke projecten voor rekening.

Je doet dit met een gezond gevoel voor detail en kwaliteit binnen onze (agile) werkprocessen en technology stack maar schroomt ook niet verbeteringen hierin aan te dragen in developer meetings.

Je hebt ervaring met het ontwikkelingen van PHP web applicaties, op basis van een framework als Symfony 2 of Laravel.

Je hebt ervaring met verschillende open source CMS systemen. Denk hierbij aan Wordpress , Drupal, etc. Het is vooral belangrijk om grip op- en interesse in de interne processen achter ieder CMS te hebben want onze implementaties gaan een stuk verder dan het ‘bij elkaar klikken’ van een CMS.

Affiniteit met- of ervaring met een of meerdere van de volgende technologieën is een grote pre :

  • JavaScript frameworks als Angular of React
  • Grunt / Gulp.
  • Less
  • HTML5/CSS3
  • NoSQL, MongoDB, MySQL


Je werkt actief en op eigen initiatief aan je kennisniveau. Je volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en experimenteert graag met nieuwe technologie. Je bent niet bang om dingen te breken om zo te leren en verbeteren.

Je vind het leuk om samen in een team te werken en met klanten te sparren op zoek naar de beste oplossing. Met jouw enthousiasme stimuleer en motiveer je de mensen om je heen om een nog beter product op te leveren.

Us Media

In alles wat we doen combineren we technologie met design en dit alles doen we met het doel om onze klant te helpen de (eind)gebruiker een geweldige ervaring te geven. 

Onze klanten bestaan uit startups, multinationals, politieke partijen, fundraisers, entrepreneurs, kleine merken, grote merken, online retailers en NGOs. De gemeenschappelijke factor is de wil om te innoveren.

Wij vinden dat je altijd moet blijven leren en je opgedane kennis wilt delen. Us Media is een inspirerende en stimulerende omgeving waar talent zich vrij kan ontwikkelen.

Us Media biedt jou de open, inspiratievolle omgeving die jij zoekt. Samen creëren wij een cultuur waarin hard werken en plezier hebben samenkomen.